Manuka drvo

Zbog svoje dugogodišnje izolacije od ostatka sveta, kao i zbog svoje specifične ostrvske biogeografije, Novi Zeland ima neverovatno bogatu floru i faunu. 80% flore na Novom Zelandu je autohtono.

Toj fantastičnoj porodici pripada i Manuka drvo, Leptospermum scoparum. Manuka je jedinstveno zimzeleno drvo i raste nekultivisano na širim područjima Novog Zelanda.  Cveta leti, a intenzivan miris koji daju njegovi lepi, crveno-rozi cvetovi pčele jednostavno obožavaju. Od davnina, domoroci Maori koriste manuku kao lek.

Kupi Manuka med
 
Manuka med
 

Poslednjih 20-ak godina intenzivno se radi na naučnim istraživanjima o lekovitosti manuka meda, neverovatnom, 100%  prirodnom proizvodu, nastalom iz predivne „saradnje“ manuka biljke i pčela. Radi se o mono-cvetnom medu koji proizvode pčele skupljajući nektar s grmova manuka biljke.

Ta cvetna dragocenost sadrži mnoge blagotvorne hemijske spojeve, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima, protivmikrobne spojeve, vitamin C, A i beta –karoten, kao i sve vitamine B-kompleksa.

Manuka med je pravi lek za mnoge zdravstvene probleme modernog čoveka!

  Antibakterijski manuka med - Sve