Original UMF manuka med možete naručiti radnim danima od 09:00-17:00 časova na tel: 0659090234

Manuka drvo

Zbog svoje dugogodišnje izolacije od ostatka sveta, kao i zbog svoje specifične ostrvske biogeografije, Novi Zeland ima neverovatno bogatu floru i faunu. Oko 80% svetske flore postoji samo na Novom Zelandu!

Toj fantastičnoj porodici pripada i Manuka drvo, Leptospermum scoparum. Manuka je jedinstveno zimzeleno drvo i raste nekultivisano na širim područjima Novog Zelanda.  Cveta leti, a intenzivan miris koji daju njegovi lepi, crveno-rozi cvetovi pčele jednostavno obožavaju. Od davnina, domoroci Maori koriste manuku kao lek.

 

Poslednjih 20-ak godina intenzivno se radi na naučnim istraživanjima o lekovitosti manuka meda, neverovatnom, 100%  prirodnom proizvodu, nastalom iz predivne „saradnje“ manuka biljke i pčela. Radi se o mono-cvetnom medu koji proizvode pčele skupljajući nektar s grmova manuka biljke.

Ta cvetna dragocenost sadrži mnoge blagotvorne hemijske spojeve, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima, protivmikrobne spojeve, vitamin C, A i beta –karoten, kao i sve vitamine B-kompleksa.

Manuka med je pravi lek za mnoge zdravstvene probleme modernog čoveka!

Manuka drvo